uydu servisi

TV’DE LNB AŞIRI YÜKLENDİ ARIZASI

TV’DE LNB AŞIRI YÜKLENDİ ARIZASI

Lnb aşırı yüklendi yada kabloda kısa devre var sorunu sistemde kısa devre oluşmasından kaynaklanmaktadır.Peki sistem dediğimiz nedir ? bu kısa devre nerde oluşur ve nasıl tamir edilmektedir.

Kısa devre en çok %90 uydu kablosunda görülmektedir.% 5 çanak antenin ucundaki Lnb % 5’de uydu alıcısının tünerinden kaynaklanıyor olabilir.Bu tür arızalar karşısında Televizyonumuzun ekranında Lnb aşırı yüklendi veya kısa devre var yazısı çıkmaktadır.

Kabloda kısa devre nasıl anlaşılır ?

Uydu kablosunun bir canlı ucu bir de şasesi bulunmaktadır,bu iki kablo bir birine değiyorsa kısa devre oluşur söküp yeniden bağlantısı yapılarak sorun çözülür.

Bizim ilk önce yapmamız gereken Televizyonun arkasında takılı olan uydu kablosunu çıkartıp kısa devre olup olmadığına bakmaktır yine bir sorun gözükmüyor ise Çanak antenin olduğu bölgeye giderek çanak antenin ucundaki Lnb ye takılı olan uydu kablosunu çıkartarak sorun olup olmadığı kontrol etmeliyiz.

Kablo uçlarında bir sorun gözükmüyor ise uydu kablonuzun çanak anten den dairenize giden dış cephede kalan tarafını kontrol edebilirsiniz buralarda da kısa devre olabilir zamanla güneş ve soğuktan çatlayıp açılarak oksitlenme yapmış olabilir.Herhangibir gözle görülen bir kopukluk kısa devre var ise yeniden yapılarak sorun çözülmektedir.

Lnb Kısa devre olması

Çanak antenimizin ucunda bağlı olan Lnb bazı durumlarda arızalanmaktadır,Lnb’ler dış ortamlar da bulundukları için yıllar içerisinde yağmur güneş soğuktan dolayı çatlayarak açılır ve içindeki toneri kısa devre konumuna gelmektedir.Lnb tamiri mümkün değildir yenisi alınarak sorun çözüme kavuşturulur.

Televizyon ve Uydu alıcısının Tonerinde kısa devre oluşması

Uydu alıcılarında veya kendinden uydulu tv’lerde uydu kablosunun giriş yerinde kısa devre oluşmaktadır,sebepleri sıcaktan dolayı olabilir,esnetme veya herhangibir kastırma durumunda elektronik kartın üzerinde bulunan lehimler esneyerek kısa devre oluşmaktadır bu arıza karşısında sizin yapabileceğiniz bir durum yoktur profesyonel uydu servis uzmanlarından destek alarak arızayı çözümlendirebilirsiniz.

“TV’DE LNB AŞIRI YÜKLENDİ ARIZASI” için 4 yorum

  1. Güvenlik kamera sistemleri yaşamınıza değen her yerde güvenliğinize çözümler sağlar , Nasıl mı ? Eviniz de , Otopark ve bahçe gibi açık alanlar da , Yolda , Ofisiniz de , Deponuz da ve müşterilerinizin olduğu mekanlarda Mesafe ışık seviyeleri gece koşulları fark etmeksizin İzler , Kaydeder , Korur Canlı veya Kaydedilen görüntüyü CCTV monitörü , Bilgisayar , Tablet ve Cep telefonundan her an her yerden izlemenizi sağlar.Birinci Sınıf Güvenlik kamera sistemlerini uygun fiyat seçenekleri ve 2 yıl Teknik servis garantisi ile sizlere sunuyoruz.

    http://www.gokturkelektronik.net/service/guvenlik-kamera-sistemleri/

    Beğen

Yorum bırakın