uydu servisi

ONE CONNECT BOX NEDİR ?

SAMSUNG ONE CONNECT BOX NEDİR ?

Bu yazımız da Samsung televizyonların içinden çıkan one connect box değerlendiricez , One connect box nedir ? bize ne kolaylıklar sağlar ? bunlara değinicez ayrıca içerisindeki dahili 4K uydu alıcısı nasıl kullanılır ? bunların hepsini makalemiz de sizler için cevaplıyoruz.

Günümüz de akıllı televizyonların gelişmesiyle beraber arkalarında bulunan giriş çıkış portlarının sayısı artmaya devam ediyo arkadaki giriş çıkış portları kulanı noktasın da büyük bir dezavantaj yaratıyor örneğin televizyon duvara asılı ve arkada sürekli siz bi usb takıcaksınız , ses kablosu ,rgu kablosu takıp çıkarıçaksınız bunlar hep bir kullanıcı deneyimi acısından negatif durum yartmaktadır.

tv-min
TV

Samsung One Connect box hem televizyonların ince olmasını sağlıyor çünkü arkada bulunması gereken giriş çıkış komponetleri televizyonun arkasında değilde dışarıda duran kutunun üzerin de yer alıyor böylece hem daha ince televizyonlara sahip oluyoruz hem de bir ürün takacakken bir usb olur bir oyun konsolu almışızdır arkaya takıcazdır onun icin arkaya uzanmaya , televizyonu duvardan indirip bindirmeye gerek kalmadan direk seyyar duran Samsung one connect box kutusuna takarak hiç uğraşmamış oluruz.

ONE CONNECT BOX NELER YAPABİLİR VE ÜZERİNDE HANGİ GİRİŞLER VARDIR ?

Tek yapmamız gereken One connect box yazan soket giriş kabloları birini televizyona birini kutumuza bağlamak ,artık hiçbir tuşa basmadan çalışır duruma gelmiştir.

one connect box
Samsung One Connect Box

One connect box televizyona bağladık ve çalıştırmaya başladık peki bizlere neler sunuyor arkasında çift girişli anten var çiftli uyduyu nasıl kullanabiliyoruz ? 4k nasıl ayarlayabiliyoruz ? dilerseniz one connect box sunduğu bu özellikleri adım adım sizelere anlatalım.

Şimdi sıra arkasında bulunan dahili uydu alıcısını kurmaya kumandadan ayarlardan yayın menüsüne gelerek burada otomatik ayarlama diyerek doğrudan anteni kurucaz karşına anten tipi seçeneğinden uydu seçerek ilerliyoruz diğer ayarları yapmanıza çok fazla gerek yok tara dediğiniz otomatikman kanalları bulacak 3 ile 5 dakika içerisinde kanal taraması biterek kanalları bulur uydu kurulumunu yaptıktan sonra kanal listemi kaydetmek istiyorsam menüden uzman ayarlarına gelerek kanal listesini aktarın ibaresini seçerek bu işlemler sırasından bir usb bellek olması gerekmektedir

Usb den televizyonunuza kanal listesi aktarabildiğiniz gibi kendi kanal listenizide bu usb bellek aktarabilirsiniz.Karşınıza cıkan (pın) numarası varsayılan fabrikasyon dört adet sıfırdır.Karşına çıkan iki seçenek vardır usb alın ,usb gönderin usb alın demek bellek içerisinde olan kanalları televizyonumuza yüklememiz anlamına gelmektedir ,usb gönderin demek başka bir tv den alınmış veya Uydu kanal taraması sırasından kaydedilmiş kanal listelerin bellek yüklemesi demektir bu işlem sonunda kaydet demeniz yeterli olacaktır artık usb belleğimiz de olan samsung  tv kanalları başka bir samsung tv ye kanal araması yaptırmadan kanal sırası düzenleme yapmadan kolayca atabilmemizi sağlamaktadır.

 

 

Yorum bırakın