uydu servisi

Uydu Alıcısı Kurulumu ve Kanal Ekleme

Uydu Alıcısı Kurulumu Nasıl Yapılır ?

Kanal ayarlamalarını uydu alıcınızın ana menüsünde yer alan kurulumu menüsünü kullanarak otomatik yada manuel olarak kanalların uydu frekans bilgilerini girerek gerçekleştirebilirsiniz.

Uydu anteni kablosu uydu alıcısının Lnb girişine eğer uydu alıcısı televizyonun içinde ise televizyonun Anten girişine takılır.Uydu alıcısı skart , hdmı , component yada rgb kablolarından herhan gibisi seçilerek televizyona bağlanır.

Uydu alıcısı marka modeline göre kanal arama ve kana tarama modu seçilir.Kanal tarama menüsünde uydu tarama seçeneğinden Turksat 42.0E seçilir.Tarama modu olarak tüm kanalları seçtikten sonra uydu kanal taraması başlatılır.Taramanın ardından kanal listesi otomatik güncellenir kaydet seçeneği ile uydu alıcısının hafızasına eklenir.

Bu şekilde yapılacak uydu kanal aramasının üretim sırasında uydu alıcısının üzerine yüklenen frekans listesine göre şekilleneceği unutulmamalıdır.Eski uydu alıcısının hafızasında yer alan frekans listeleri güncel olmayabilir.

Bu durumda manuel kanal taraması yapılması gerekir, Manuel kanal eklemede ise uydu alıcısının marka model ve türene bağlı olarak ‘kanal ekleme-kanal tarama-otomatik kanal arama-elle kanal arama yada manuel arama başlıklı menü seçilir.Eklemek istediğiniz yayının frekans sembol oranı ve polarizasyon bilgisi girildiğinde seçilen uydu kanalı uydu alıcınıza eklenir.

Güncel kanal listesine Turksat wep sitesinden yada mobil uygulamalardan ulaşabilirsiniz.Kanal taramasını Turksat’ın bir hizmeti olan şebeke tarama parametrelerini kullanarak da yapabilirsiniz.Bunun için uydu alıcısının kumandasındaki menü tuşuna basınız.Kurulum veya ayarlar kısmında yer alan tek kanal arama seçeneğini işaretleyiniz.

Çıkan menünde uydu kısmını Turksat uyduları kısmını seçiniz frekans 1230 sembol oranı 27500 polarizasyon dikey (vertikal) bilgilerini giriniz , Nit arama – Şebeke aramayı açık olarak  seçiniz ve şebek arama özelliğini aktif ediniz böylece aramayı başlatabilirsiniz.Kanallar uydu alıcısına otomatik olarak eklenir.

Kaynak : https://www.turksat.com.tr/tr/haberler/nit-frekans-degisiklikleri-yapildi

“Uydu Alıcısı Kurulumu ve Kanal Ekleme” için bir yorum

Yorum bırakın